De Maglione sweater

Maglione sweater

Het is alweer een tijdje koud in Nederland en dan is het extra fijn om een lekkere, warme trui aan te trekken. Ik heb deze keer de Maglione sweater gemaakt uit het bekende boek I love sweaters. De Maglione trui is een super leuk model met verschillende opties. Ik heb gekozen voor een korte voorkant en een wat langere achterkant, maar je kan ook beide kanten lang of kort maken. Ben je benieuwd naar het boek zelf? Lees dan vooral mijn boekrecensie hier!

Zweedse chocomelk

I love sweaters. Maglione sweater

Bij Ansje Handmade heb ik hele leuke stof met chocomelkprint gekocht die perfect is voor de trui. Het is een jersey van 95% katoen en 5% lycra. De stof is van Elvelyckan Design, een Zweeds merk dat haar stoffen laat bedrukken en produceren binnen Europa. Ik heb verder alleen boordstof gebruikt voor de halsboord en natuurlijk Gütermann garen. 

Omdat ik het model van de trui zo leuk vind, heb ik er ook eentje voor m’n dochter van twee gemaakt. De Maglione sweater staat namelijk ook in kindermaten in het boek! Een beetje twinnen op z’n tijd kan geen kwaad toch?! Voor de kinderversie heb ik een hele mooie stof gekozen die ik al een tijdje op het oog had; een lichtgrijze summersweat met een print waar ik meteen verliefd op was. Ook dit stofje vind je bij Ansje Handmade. 

Maglione sweater kindermaat

Het patroon; sweater of naveltruitje?

Vele enthousiaste naaisters gingen mij al voor en maakten een trui uit het boek I love sweaters. Hierdoor wist ik gelukkig al dat de patronen kort uitvallen en dat de boorden aan de wijde kant zijn. Ik heb daarom zowel het voor- als achterpand voor mezelf 7 cm verlengd. En ik ben erg blij dat ik dat heb gedaan, anders had ik nu een naveltruitje gehad! Het patroon is erg makkelijk aan te passen, dus dat was zo gedaan. Ik heb beide panden zo’n 5 cm onder de mouwinzet met een rechte lijn doorgeknipt en een strook papier er tussen geplakt. Het patroon voor de trui voor Jannah, m’n dochter, heb ik gelaten zoals het is. Wel heb ik bij beide truien de hals een stuk nauwer genaaid. In het boek staat dat je de hals moet meten en net zoveel boordstof moet knippen, maar dan wordt de hals vrij wijd. Ik heb daarom de boordstof een stuk korter genomen, waardoor de hals heel mooi plat en rond valt.

Let’s get cosy

De Maglione sweater is op het moment zeker een van m’n favoriete naaipatronen. De trui valt heel mooi, heeft een leuk model en is door de kortere voorkant en lagere achterkant ook echt anders dan anders. Ik heb dus al een aantal andere stoffen in gedachten waar ik binnenkort mee aan de slag ga! De winter duurt gelukkig nog lang! 

Maglione sweater. I love sweaters. Naaipatroon trui

Maglione sweater kindermaat
Please follow and like us:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *