Doekjes haken

De finishing touch voor je keuken

Laten we eerlijk zijn, er zijn tal van leukere dingen te doen dan poetsen en schoonmaken. Maar jammer genoeg ontkomt niemand eraan om regelmatig een doekje langs kasten en over tafels te halen. Gelukkig kan het wel leuker! In het boekje ‘Doekjes haken’ staan 11 verschillende schoonmaakdoekjes om te haken. Elk met een andere steek.  

Doekjes haken, diy, lenteschoonmaak, handgemaakte doekjes, gehaakte schoonmaakdoekjes

De lente is aangebroken. Naast nieuwe energie brengt dat ook vaak de drang om je huis weer op orde te maken met zich mee. Klaar voor langere dagen met meer zonlicht, frisse ideeën en veel gezelligheid. 

Een schoon en opgeruimd huis is dan wel zo fijn, en nog fijner is het om dat met je eigen gehaakte doekjes te realiseren! Zelfgemaakte schoonmaakdoekjes zijn natuurlijk al een stuk luxer dan die standaard variant uit de winkel. Bovendien heeft handmade als voordeel dat je het helemaal aan je eigen wensen kunt aanpassen. Zoals de kleur, grootte, en het materiaal dat je gebruikt. 

Doekjes haken. schoonmaken. Lenteschoonmaak.

Het boek ‘Doekjes haken’ is bekend bij veel haaksters. Als je geluk hebt, vind je nog een exemplaar bij een zaak als Boekenvoordeel. Of bij de Makro, waar ik hem vandaan heb! Er is trouwens ook een versie ‘Doekjes breien’, voor de multi-talenten onder ons.

Aan de slag!

Wat je nodig hebt om zelf van die mooie doekjes te haken:

  • Het boek ‘Doekjes haken’, maar je kan natuurlijk ook op Pinterest zoeken naar een leuke haaksteek
  • Haaknaald 3.5 of 4
  • Katoenen haakgaren, bijvoorbeeld Double four van Durable

Haak de doekjes niet te strak, dan blijven ze lekker soepel. Dit heeft als voordeel dat je ze makkelijker kunt uitwringen en ze voelen ook fijner aan. Het Double four garen van Durable is erg geschikt voor schoonmaakdoekjes, je kan dit garen namelijk gewoon op 60 graden wassen! Bovendien is het in allerlei moderne kleuren te koop. 

Heb je eenmaal de smaak te pakken? Dan kan je ook een paar bijpassende handdoeken voor in de keuken haken. Het aantal lossen dat je hiervoor op moet zetten staat in het boek, maar je kan natuurlijk ook een eigen handdoek erbij pakken en die maat aanhouden. En met een mooi papiertje eromheen en een lekker (handgemaakt) zeepje erbij zijn deze handmade doekjes zeker een mooi cadeautje! 

Gebruik je graag handgemaakte items voor in huis? Lees dan ook eens deze tutorial over het zelf maken van wattenschijfjes!

Beeld van Pinterest
Doekjes haken, gehaakte doekjes, diy, lenteschoonmaak
Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *