Chevron woondeken

Gehaakte deken met Zeeman wol

Nadat ik een granny stripes babydeken als kraamcadeautje haakte, wilde ik ook graag een mooie woondeken voor bij ons thuis over de bank. Toevallig had ik al een tijdje bolletjes crèmekleurig tweedgaren van de Zeeman liggen waar ik nog geen plannen voor had. Deze gehaakte chevron woondeken is uiteindelijk het resultaat!

Gehaakte Chevron woondeken met Zeeman tweedgaren

Basisinfo

 • Garen: Tweed garen van de Zeeman
 • Samenstelling: 74% Acryl, 20% wol, en 6% viscose
 • Prijs: € 1.99 per bol
 • Aantal bollen: 8 (6 crèmekleurig en 2 grijs)
 • Gewicht: 100 gram per bol
 • Haaknaald: 6
 • Patroon: Chevron steek
 • Haakboek: The complete book of crochet stitch designs 
 • Afmetingen deken: 1.62 meter bij 1.12 meter

Woondeken in chevron steek

Het tweed garen van de Zeeman is een vrij dik garen. Ik wilde daarom een steek die niet al te dicht haakte, maar toch vol genoeg was om er een warme deken van te maken. Ook vond ik het heel belangrijk dat het patroon enigszins afwisselend was, aangezien ik met de vorige deken (deze babydeken in granny stripes) m’n ogen nauwelijks openhield. 

Gelukkig heb ik een erg mooi boek:  The complete book of crochet stitch designs. In dit dikke naslagwerk staan maar liefst 500 verschillende haakpatronen die je zelf kan uitwerken tot bijvoorbeeld een deken. Bij elk patroon staat een foto, een haakdiagram en is het patroon uitgeschreven.

De chevron steek sprak mij meteen aan door de tijdloosheid van het patroon. Bovendien wordt elke tweede toer gehaakt met een losse tussen de stokjes waardoor de deken een meer opengewerkt karakter krijgt. Precies wat ik wilde! Ook fijn is dat je wanneer je het patroon eenmaal door hebt, vrij gedachteloos kunt haken. En door het dikke garen en haaknaald 6 schiet het lekker op!

Close up Chevron steek. Haaksteek. Gehaakte chevron woondeken

Knusse avondjes here we come!

Met in totaal 8 bolletjes tweed garen is de chevron woondeken best groot geworden. Hij is 1.62 meter lang en 1.12 meter breed. Mijn grootste gehaakte project tot nu toe! Maar ik haak dan ook voornamelijk Amigurumi 😉

De gehaakte deken is lekker warm en heel mooi geworden, al zeg ik het zelf. Ik ben er dus erg blij mee! En omdat het ‘s avonds steeds frisser wordt, heb ik er ook al een aantal keer lekker knus onder gezeten op de bank met een kop thee en Netflix op tv. Een geslaagd project dus!

Gehaakte chevron woondeken met Zeeman tweed garen
Please follow and like us:

Een gedachte over “Chevron woondeken

 1. Ann schreef:

  Beste,
  Kan je me ook vertellen hoe je het precies gemaakt hebt? Ik ben nl al lang op zoek naar een redelijk eenvoudig patroon voor een deken …

  Groeten,
  Ann

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *