Pretty petal placemat en onderzetters

Gehaakte placemat en onderzetters. Pretty Petal Placemat and coasters

Hattie Risdale van @petalshed op Instagram heeft een gratis haakpatroon ontworpen: de Pretty Petal Placemat en onderzetters. Je vindt het patroon hier (http://www.thepetalshed.uk/patterns). De opvallende kleuren en het mooie patroon trekken meteen alle ogen naar zich toe. Met zo’n mooie onderzetter wordt je kopje koffie of thee net wat lekkerder! 

Gehaakte placemat en onderzetters. Pretty Petal Placemat and coasters

Ik maakte een pretty petal placemat en vier bijpassende onderzetters in warme, zomerse kleuren en ik ben er echt heel blij mee. De kleuren vullen elkaar goed aan en hierdoor komt ook het patroontje goed uit de verf. Ik haakte de placemat en onderzetters met Phildar Cotton 3 en Mr Cey Cotton. Hoewel het patroon haaknaald 4 aanraad, heb ik naald 3 gebruikt. De placemat is 30.5 cm geworden en de onderzetters 15.5 cm.

Gehaakte placemat en onderzetters. Pretty Petal Placemat and coasters

Het patroon is in het begin af en toe wat lastig te volgen, maar wanneer je goed leest en ook het haakdiagram bekijkt, dan is het goed te doen. En hoe meer onderzetters of placemats je maakt, hoe sneller je het patroon gewoon uit je hoofd haakt! Bovendien maak je de placemat hetzelfde als de onderzetters. Bij de onderzetters stop je bij toer 8 en voor de placemat ga je nog verder tot en met toer 16.

Inspiratie

Het gratis haakpatroon is super mooi en je kan alle kanten op qua kleurgebruik. Mijn versie is perfect voor de zomer, maar met wat warmere kleuren zoals oker, bordeaux en donkergrijs heb je een mooie combinatie voor de herfstachtige dagen die eraan komen. Of maak er een effen placemat van! En een ombré design zou ook erg mooi zijn.

Natuurlijk kun je ook andere dingen maken dan placemats en onderzetters. Een mooie tafelloper bijvoorbeeld van aan elkaar gehaakte onderzetters of van een combinatie van placemats en onderzetters zodat je ook nog variatie in grootte hebt. Haak het in een dik garen zoals Zpaghetti of Bobbiny en je hebt in plaats van een placemat een vloerkleedje! Of gebruik het patroon om een romantische dromenvanger te maken. Keuze genoeg!

Ben je op zoek naar mooie kleurencombinaties van de pretty petal placemat en onderzetters? Kijk dan eens naar de hashtag #petalshedcrochet op Instagram. Onder de hashtag #crochetcoasters vind je een heleboel leuke onderzetters. En wanneer je #crochetinterior intypt, kom je naast gehaakte onderzetters allerlei ander moois tegen voor in huis.

Pretty petal coasters. Gehaakte onderzetters
Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *