Granny stripes babydeken

De beste kraamcadeautjes zijn handgemaakt

Wanneer er iemand zwanger is, maak ik het liefste zelf een kraamcadeautje. Meestal naai ik een leuk mandje om daar vervolgens een gehaakte rammelaar of knuffeltje in te doen. Dit keer koos ik voor een babydeken. En dat was best een uitdaging op meerdere manieren!

Granny stripes babydeken. babydeken haken. kraamcadeau haken

Haken in je slaap

Een babydeken dus. Zoals altijd had ik weer een hoop leuke patronen op Pinterest gespot. Ik wilde iets simpels, zodat ik gedachteloos kon haken en tv kijken tegelijkertijd. Iedereen doet dat, dus nu ik ook. Hoe anders dan bij het haken van Amigurumi, waarbij je veel meer moet tellen en bijhouden bij welke toer je bent! Ik kon er niet meer naast zitten… 

Het patroon voor de babydeken werd een simpele granny stripe. Enkel lossen, vasten, en heel veel stokjes haken. Dat leek mij het perfecte recept voor de automatische piloot. Maar wat bleek: Ik kon mijn ogen niet open houden! Telkens dezelfde beweging maken, stokje na stokje haken, het had zo’n hypnotiserend effect dat ik er bijna van in slaap viel. 

Ben je juist op zoek naar een deken die meer uitdagend is? Kijk dan eens in dit mooie boek van Crochet by Redagape, waarin behalve een originele hexagondeken nog veel meer leuke en seizoensgebonden haakprojecten staan! 

Haakpatroon granny stripes babydeken.
Het Granny stripe patroon, gevonden op diyhowto.org

Streepje voor streepje

Het afmaken van de babydeken werd dus nog een hele opgave. Hij ging mee naar de binnenspeeltuin en op vakantie. Streepje voor streepje kwam die eindelijk af. En hoe verder ik vorderde, hoe leuker ik de deken vond worden! Natuurlijk had dit ook te maken met het soort garen. Ik haakte de babydeken met bijna vier bollen Papatya Batik

Papatya Batik is een 100% Premium Acryl garen. Op een bol van 100 gram zit maar liefst 360 meter. Je haakt het met haaknaald 3.5 – 4.5. Bovendien is het garen lekker zacht en is het kleurverloop erg mooi. En wat ook niet onbelangrijk is, het kan gewoon in de was op 40 graden.

Doordat ik zo’n moeite had met m’n ogen openhouden, ging ik ook een paar keer de mist in. Bij het begin of eind van een toer lette ik niet op waardoor ik een stokje te veel of juist te weinig haakte. Hier wordt de rand van de deken niet rechter van kan ik je zeggen! Ik moest dus een heel stuk uithalen en opnieuw doen.

Maar de aanhouder wint en op de ochtend van het kraambezoek haakte ik de laatste toeren en stopte ik alle eindjes netjes weg. 

Granny stripes babydeken. babydeken haken. papatya batik

Nu ben ik heel benieuwd wat jullie echt een leuk kraamcadeautje vinden om te haken? Slofjes, een mutsje of een rammelaar? Of juist wat grotere projecten zoals een gehaakte knuffel of babydeken? 

En niet onbelangrijk, hoe wordt je handgemaakte gift ontvangen? Laat het weten in een reactie!

Granny stripe babydeken. babydeken haken. kraamcadeau haken. papatya batik haakgaren
Please follow and like us:

3 gedachten over “Granny stripes babydeken

 1. Floor schreef:

  Wat een mooie deken! Ik heb van de week de wol besteld en ken het patroon, maar weet de maten niet.. weet jij nog hoe lang en breed deze deken was? Dan kom ik sowieso goed uit met mijn 3 bollen wol. Alvast bedankt!!

  • admin schreef:

   Hoi Floor! Sorry, ik zie nu pas dat je hebt gereageerd.. Misschien ben je al een eind op weg met de deken? Jammer genoeg weet ik niet meer hoe groot de deken is geworden. Heb je dezelfde wol besteld of andere bolletjes?

   Groetjes,

   José

   • Floor schreef:

    Dag José,

    Bedankt dat je als nog hebt gereageerd! Ik heb dezelfde wol besteld (ander tintje blauw maar zelfde soort verloop) en ben nu bijna klaar met de deken, beetje groot geworden, 120×90 haha. Heb er 5 bollen voor gebruikt!

    Groetjes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *