Hack Nanöo dress

eenvoudige aanpassingen voor het beste resultaat

De Nanöo dress van het Spaanse merk Nanöo maakte ik al een aantal keer. Ik heb een gestreepte versie, een okergele, en nu ook eentje in een heerlijk zachte, zwarte, bloemetjes stof. Elke keer paste ik wel wat aan, zodat de jurk beter aansluit bij mijn lichaam en mijn visie van de perfecte jurk.  

Dit is ‘m geworden!

Nanöo dress hack. Maxi jurk. Maxi jurk naaien

Basisinfo

  • Model: Nanöo Top and Dress
  • Merk: Nanöo BCN
  • Maat: 36/38 (beschikbaar in 36/38 t/m 42/44 )
  • Stofsoort: Modal (Stretch) 
  • Aanbevolen benodigde stof: 1.90 m bij een stofbreedte van 1.40 m voor een jurkje tot iets boven de knieën
  • Benodigde stof voor de maxi jurk: 1.50 m bij een stofbreedte van 1.60 m 
  • Moeilijkheidsgraad: 2/4
  • Bijzonderheden: Het patroon wordt uitgelegd in maar liefst vier talen; Engels, Spaans, Frans en Duits

De Nanöo dress is een jurk die aan de bovenkant een ruime, loszittende pasvorm heeft. De mouwen zijn aangeknipt en komen tot iets boven de elleboog. De rok zet je gerimpeld aan het bovenlijfje. Volgens het oorspronkelijke model valt deze een stukje boven je knie. 

Het jurkje is gemakkelijk te naaien en zit dan ook snel in elkaar. Er is eigenlijk maar één echt probleem waar ik op stuitte en dat zijn de krappe mouwen. Wanneer ik de mouwen volgens het patroon naai, zijn ze te strak om mijn bovenarm om lekker te zitten. Dat is dan ook het eerste wat ik heb aangepast!

de nanöo dress hack

Ik heb de jurk dus op verschillende punten gehacked. Ten eerste heb ik de mouwen vanaf de helft met 1 cm aan beide naden ietsje verbreed. Zo zit de mouw alsnog strak, maar wordt er niks meer afgekneld. Wel zo fijn!

Bovendien heb ik de mouwen verlengd. Ik heb hiervoor mijn arm in een iets gebogen positie opgemeten en het verschil opgeteld bij de lengte van het patroon. Vergeet hierbij niet de naad en zoom erbij te rekenen! Je kunt het patroon van de mouwen heel simpel recht naar beneden doortrekken voor het verlengen.

Vervolgens heb ik de taille verhoogd. Hiervoor meette ik vanaf mijn schouder tot aan m’n taille. Het verschil in centimeters trek je af van het oorspronkelijke patroon. Bij het knippen de stof heb ik het ‘overbodige’ stuk van het patroondeel van het bovenlijfje omhoog gevouwen. Ook hierbij geldt weer dat je niet een extra centimeter voor de naad moet vergeten! 

Tot slot heb ik het rokdeel verlengd naar een maxi rok. Hiervoor meette ik vanaf mijn taille tot iets boven de grond. De extra centimeters tel je weer op bij het rokdeel (plus de centimeters voor de naad en zoom). Ik knipte het het rokdeel gewoon recht naar beneden. Je hoeft de onderzijde niet wijder te knippen, want de rok wordt gerimpeld en is dus al wijd zat. 

En zo hackte ik de Nanöo dress in een voor mij perfecte jurk! Heel eenvoudig, maar met een totaal ander resultaat. 

De stof komt bij Ansje Handmade vandaan. Het is een superzachte en soepele modal met stretch. Heel erg fijn om te dragen, maar wat een crime om te naaien! De stof is zo zacht en soepel dat hij telkens wegliep onder m’n naaimachine. Ik heb daarom zo veel mogelijk spelden gebruikt en niet al te snel genaaid. Maar het was alle ergernis meer dan waard! De stof is super mooi en draagt heel fijn. 

Ik ben heel benieuwd of jullie ook wel eens een patroon aanpassen naar je eigen voorkeuren en lichaamsbouw? Laat het weten in de reacties!

En wil je graag een maxi jurk naaien, maar dan zonder lange mouwen? Dit model uit de Knipmode is een van mijn favorieten!

3 keer anders: Nanöo dress

Nanöo dress kort model
Nanöo dress hack lange mouwen
Please follow and like us:

2 gedachten over “Hack Nanöo dress

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *