Haken met Cute Dutch patronen

Amigurumi van fluffy garen haken

Wie met fluffy garen wil haken, komt al snel uit bij de patronen van Cute Dutch. En dat is niet voor niets! De patronen zijn stuk voor stuk even schattig en knuffelbaar. Ik haakte al eens Aap Alex, Wolf Vince, Beer Baloe, en Muis Febee. Het resultaat is elke keer erg mooi, maar je moet er wel even handigheid in krijgen om met het fluffy garen te haken. Hoe je dat doet, lees je hier!

Schaap in wolfskleren - haken met fluffy wol. Cute Dutch haakpatroon
Wolf in schaapskleren

Kenmerkend aan de haakpatronen van Cute Dutch is dat ze vaak met fluffy garen worden gehaakt, zoals Teddy van Rico Design of Sweetheart Soft van Scheepjes. Tijdens het haken creëer je een soort vachtje en dat is precies wat dit garen zo leuk, maar tegelijkertijd zo ‘lastig’ maakt. Je ziet je steken immers niet meer!

Gelukkig zijn er een aantal handigheidjes die ervoor zorgen dat haken met fluffy garen veel makkelijker wordt dan je denkt. Met deze tips haak je straks ook de zachtste knuffels.

Tips and tricks

  1. De eerste en belangrijkste tip: Let it gooo! Accepteer dat je de steken haast niet ziet en dus als het ware op de tast moet haken. Bovendien heeft dit een voordeel, aangezien je eventuele foutjes ook niet ziet! Kom je bijvoorbeeld een paar steken tekort in de ene toer, dan maak je dat gewoon goed in de volgende toer.
  2. Gebruik steekmarkeerders: Sowieso doe je een steekmarkeerder in de eerste steek van je toer, maar het kan ook handig zijn om bijvoorbeeld elke 10e steek te markeren. Zo weet je hoeveel steken tussen de markeerders moeten.
  3. Deel de toer in gedachten op in vier stukken. Wanneer je dit doet, hoef je geen steekmarkeerders te gebruiken. Dit is mijn manier van haken met fluffy garen. Door de toer en dus het stekenaantal te delen door 4, weet je precies hoeveel steken je per kwart moet haken.
  4. Haak een gladde draad mee. Wil je toch het liefst 100% zeker zijn van het aantal steken per toer en niet op gevoel haken, dan kun je twee draden tegelijkertijd haken. Het fluffy garen in combinatie met een glad haakgaren (zoals phildar cotton 3). De tip om naaigaren mee te haken heb ik ook voorbij zien komen. Zelf heb ik hier geen ervaring mee, maar het is het proberen waard.

Oefening baart kunst

Zoals voor alles geldt: hoe vaker je het doet, hoe makkelijker het wordt. Dus pak je haaknaald en fluffy garen en haak zo’n super zachte knuffel. 

En voor wie nog meer goede tips weet, laat het weten in de reacties!

Cute Dutch Muis Febee
Muis Febee
Cute Dutch Aap Alex
Aap Alex
Cute Dutch Wolf Vince
Wolf Vince
Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *