Must Have: De Huppari

De Huppari: twee vesten ineen

Een van de leukste modellen uit het boek I love sweaters is de Huppari. De Huppari is een omkeerbaar vest, waardoor je in één klap twee vesten toevoegt aan de handgemaakte garderobe van je kind. Het vest is te maken in maat 92 t/m 170 en geschikt voor zowel jongens als meisjes. 

Huppari. I love sweaters. Omkeerbaar vest naaien

Follow my blog with Bloglovin” data-wplink-url-error=”true”>Volg mijn blog op Bloglovin

De Huppari is een leuk project voor de wat meer ervaren naaisters. Maar voor een beginner die er al wat naaikilometers op heeft zitten, is dit vest zeker ook een mooie uitdaging. Dus heb je al eens een capuchon genaaid en draai je je hand niet meer om voor ritsen in tricot, naai dan dit mooie omkeerbare vest!

Wat mij erg aanspreekt in de Huppari is de mogelijkheid om twee verschillende stijlen te combineren in één kledingstuk. De ene kant een print en de andere kant een effen stofje. Ik koos voor deze versie voor een super mooie stof met print van Ansje Handmade en als effen stof de Dyna Blue van See you at Six. 

Huppari. I love sweaters. Omkeerbaar vest naaien
Huppari. I love sweaters. Omkeerbaar vest naaien

Beren op de weg

Om een Huppari te maken, naai je eerst twee aparte vesten. De binnenste en buitenste helft. Deze moet je vanzelfsprekend ook aan elkaar naaien en dat doe je door de boorden (zoom- en mouwboorden) eerst enkel aan het buitenste vest te stikken. In het boek staat echter niet dat je het zoomboord ook enkel moet naaien en dat deed ik dus verkeerd. Vervolgens heb ik wel honderd keer gelezen hoe je het mouwboord aan de binnenste mouw naait, maar het lampje ging niet branden. Bij het omkeren van het vest door de opening in de zijnaad was dit wat ik zag: 

Huppari. I love sweaters. omkeerbaar vest naaien.

Ik had twee lange mouwen zonder opening bij de mouwboord.. Gelukkig zat het vest verder wel helemaal goed in elkaar. Ik haalde vervolgens het mouwboord los van de mouw van het binnenvest, naaide het weer aan elkaar (goede kanten op elkaar), en keerde het vest om. Nog even de zijnaad met de hand dichtnaaien, goed strijken, en voila! Mijn eerste Huppari was een feit! 

Heb jij ook problemen hebben met het naaien van een omkeerbaar vest? Of kan je wel wat foto’s voor de duidelijkheid gebruiken? Op de blog Sew a little seam vind je hier een handige uitleg! 

Huppari. I love sweaters. Omkeerbaar vest naaien
Huppari. I love sweaters. Omkeerbaar vest naaien

Heb jij al een Huppari gemaakt? Of ga je er binnenkort eentje naaien? Laat vooral een berichtje achter om het resultaat te laten zien! Ik ben benieuwd! 

Wil je graag een andere trui zien uit het boek I love sweaters? Ik maakte ook al eens de Maglione sweater. Of wil je gewoon een recensie lezen (met interview met de schrijfster en ontwerpster!),  kijk dan eens hier

Please follow and like us:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *