Isa sweaterdress

Een casual naaipatroon met colourblock

De Isa sweater  van Bel’etoile is een onmisbaar naaipatroon. Naai een simpele trui of juist een sweaterdress met colourblock. Ook is er een kinderversie beschikbaar. Zelf naaide ik de sweaterdress met colourblock die doorloopt in de mouwen en op de rug. En dat was nog best een uitdaging!

Isa sweaterdress, sweaterjurk met colourblock

Basisinfo

  • Model: Isa sweater
  • Designer: Bel’Etoile
  • Maat: 38 (beschikbaar in 32t/m 48)
  • Stofsoort: Sweaterstoffen (french terry, jogging, punta di roma)
  • Aanbevolen benodigde stof: 1.60 meter
  • Moeilijkheidsgraad: 2/4

De Isa sweater

De Isa Sweater is een veelzijdig patroon. Ten eerste kun je drie verschillende kledingstukken maken: een sweater, een crop top, en een sweaterdress. Verder heb je nog de mogelijkheid om te kiezen voor lange of korte raglanmouwen en met of zonder capuchon. Tot slot kun je op verschillende manieren een colourblock in het patroon verwerken. Zowel in het voorpand en achterpand als in de mouwen. 

Je koopt het papieren patroon voor dames en tieners in een mooi mapje hier. De pdf versie kun je hier aanschaffen. De papieren kinderversie (maat 80 t/m 158) vind je hier en de pdf versie hier. Ook is het mogelijk om de dames- en kinderversie (pdf) tegelijk aan te schaffen met korting. 

Het papieren patroon wordt geleverd in een handig mapje. De werkbeschrijving is helder en er zijn volop bijbehorende tekeningen ter verduidelijking. Je wordt stap voor stap meegenomen in het naaiproces. Het overzicht met de patroondelen vind ik enigzins onduidelijk, omdat het alleen tekstueel aangegeven is. Er zijn dus geen tekeningen van de verschillende patroondelen per kledingstuk. 

De Isa sweater is een patroon ZONDER toegevoegde naadwaardes! Dit is ook duidelijk aangegeven in de werkbeschrijving met per patroondeel de naadwaardes erbij. 

Isa sweaterdress, sweaterjurk met colourblock

Mijn versie van de sweaterdress

De lange versie van de Isa sweater sprak mij meteen aan. Dus toen er een Sew Along werd georganiseerd via de naaigroep van Ansje Handmade (Crazy Sewing – Ansje Duurzame Stoffen & Naailes) sprong ik meteen aan boord. Ik kocht mijn stof en het patroon bij Ansje.

Zoals gezegd koos ik voor de sweaterdress met colourblock in zowel het voor- en achterpand als in de mouwen. Ik begon met het naaien van de V-tjes in het voor- en achterpand. Hoewel het mij een hele uitdaging leek om de V-punt goed strak te naaien, is de uitleg in de werkbeschrijving zo duidelijk dat het eigenlijk een eitje was.

De strepen voor de colourblock in de mouwen zaten er ook zo in, maar toen begon het echte werk.. Namelijk het naaien van de mouwen aan de voor- en achterpanden op zo’n manier dat de naad van de colourblock mooi doorloopt. Ik heb gespeld en gespeld en ontelbare keren m’n tornmesje erbij gepakt. Uiteindelijk was m’n moeder de reddende engel. Zij kreeg het wel voor elkaar! 

Isa Sweaterdress. Naaipatroon. Colourblock.
Isa Sweaterdress. Naaipatroon. Colourblock.

Liefde op het eerste gezicht

De trui was begin oktober klaar en ik heb hem al heel vaak aangehad. Het is echt een fijn model en ik ben er super blij mee. Ook vind ik de stof heel erg mooi. Ik houd van warme tinten, zeker voor tijdens de herfst en winter. En zoals vaak met een favoriet model ligt de tweede versie al geknipt klaar! 

Ik ben benieuwd of jij ook al een Isa Sweater(dress) hebt genaaid? 

Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *