Knipmode maxi jurk

Zomerse jurk met de perfecte pasvorm!

Onlangs maakte ik deze mooie maxi jurk uit de Knipmode (juli 2018, model 13). Voor de zomer wil ik m’n garderobe graag aanvullen met een aantal mooie maxi jurken en  deze jurk is echt perfect! Hij zit heel mooi, de stof is mooi, en hij is ook nog eens lekker snel klaar. Wat wil je nog meer?!

Knipmode maxi jurk - juli 2018 - Model 13

Basisinfo

  • Model: Maxi jurk
  • Merk: Knipmode
  • Editie: juli 2018 (model 13)
  • Maat: 36 (beschikbaar in 34 – 54)
  • Stofsoort: Tricot
  • Benodigde stof: 2,40 meter bij stofbreedte van 1.40 meter (2,40 – 3,05 meter bij overige maten)
  • Benodigdheden: naadband, knoop, tweelingnaald
  • Moeilijkheidsgraad: 2/4

Splitjes, coupenaden en een beleg

Het model is lang met twee kleine splitjes aan de zijkant. De jurk heeft verder een iets gerimpelde hals aan de voorzijde. De hals werk je af met een beleg. Bij de borst zitten coupenaden. De armsgaten werk je af met een biaisbandje die je van je stof maakt. Deze afwerking zorgt voor super nette armsgaten! Ik krijg elke keer weer een blij gevoel als ik ernaar kijk.

Op de rug bij de nek zit een split die je sluit met een knoopje. Het lusje dat om het knoopje gaat, haak je met je naaigaren. Uiteraard kun je hiervoor ook gewoon een reepje stof gebruiken. Voor mij had deze halssluiting eigenlijk niet gehoeven. De stof rekt goed en m’n hoofd past ook makkelijk door de opening. Bij de volgende versie knip ik het achterpand dan ook gewoon aan de stofvouw.  

Het model van de jurk is aansluitend en dat zorgt voor een heel elegant silhouet. Deze maxi jurk is daarom heel geschikt voor die leuke bruiloft tijdens de zomermaanden. Of om aan te doen naar de eindmusical van groep 8. Neem voor de frisse avonden een vlot vestje of leuke omslagdoek mee en klaar is kees!

Knipmode maxi jurk - zomerse maxi jurk zelf naaien - makkelijk patroon maxi jurk
Knipmode maxi jurk - zomerse maxi jurk zelf naaien - armbies

Zwarte vegen

De stof van het merk Verson Puoti komt bij Ansje Handmade vandaan. Het is een hele mooie GOTS jersey van 95% katoen en 5% elastan. Verson Puoti is een familiebedrijf uit Finland. De stof wordt gedrukt in Europa en is grotendeels gemaakt van biologisch katoen.

De stof kost €24,00 per meter en is maar liefst 1.65 meter breed!  Doordat hij zo breed is, had ik genoeg aan 1.50 meter in plaats van de aangeraden 2.40 meter. Ik maakte de jurk in maat 36. Bovendien kon ik nog 10 cm van de onderkant van de jurk halen, aangezien ik niet zo lang ben 😉 

De stof draagt echt heerlijk. Het is zacht, maar toch stevig en het valt heel mooi. Bovendien ziet de jurk er extra bijzonder uit door de print van de stof. De een ziet zwanen in de zwarte vegen en de  ander vindt het net moderne kunst.  Zelf vind ik dat de jurk door de abstracte print net wat chiquer wordt. Ik ben er dan ook heel blij mee. 

Heb jij deze maxi jurk al eens gemaakt en wat is jouw ervaring met bijvoorbeeld de halssluiting? Ik ben heel erg benieuwd!

Knipmode maxi jurk - zomerse maxi jurk zelf naaien - makkelijk naaipatroon maxi jukr
Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *