LMV Dolores rok

Sierlijke knopenrok met zakken

Heb je dat wel eens? Je hebt niet heel veel tijd, maar wel veel stof en patronen. En je hebt dringend iets leuks nodig om aan te doen naar een feestje! Dat is precies wat afgelopen juni het geval was. De Ramadan was bijna afgelopen, wat betekent dat het ‘suikerfeest’ voor de deur stond. En ik wilde heel erg graag een mooie rok aan. Zelfgemaakt uiteraard, want dat is wat je doet als je zelf naait!

De Dolores rok van La Maison Victor had ik eigenlijk al in m’n hoofd sinds die editie in de brievenbus was beland. Dit model heeft alles wat mij zo aanspreekt in een rok: de lengte is goed, de knopensluiting middenvoor maakt het net wat specialer dan de gemiddelde rok, en hij heeft zakken! Perfect dus.

La maison victor - Dolores rok - Dolores skirt - Doorknooprok

Basisinfo

 • Model: Dolores rok
 • Merk: La Maison Victor
 • Editie: 4 – juli/augustus 2017
 • Maat: 38 (30 – 48)
 • Stofsoort: Geweven stof, zoals katoen of linnen
 • Benodigde stof: 1.70 – 2.05 meter bij een stofbreedte van 1.40 meter
 • Benodigdheden: Vlieseline, 10 knopen
 • Moeilijkheidsgraad: 2/4

Rimpelen, knoopsgaten en zakken

De Dolores rok is een doorknooprok. De twee voorpanden sluiten namelijk met behulp van een mooie knopenrij. De tailleband zit mooi hoog in je taille, wat een elegante uitstraling geeft. Je dunste punt wordt hierdoor extra benadrukt. 

De roklengte is tot op de kuit. Zelf vind ik dit een hele mooie lengte, maar je kan hem natuurlijk altijd langer of korter maken. In combinatie met de tailleband en knoopsluiting maakt de lengte  er een veelzijdige rok van; mooi voor zowel gewone dagen als voor feestjes. De rimpels geven de Dolores rok bovendien een speels uiterlijk. En de zakken in de zijnaden maken het helemaal af!

La Maison Victor Dolores rok - LMVDolores - Doorknooprok - naaien

Tijdens het naaien stuitte ik helaas wel op een vervelend probleem.. De tailleband is veelste wijd. En dat is niet overdreven! Mijn taille is 74.5 cm. Dat is een halve cm wijder dan de taille van maat 38 in de LMV. Ik heb geen idee hoe het komt, maar het patroondeel van de tailleband is maar liefst 84 cm lang. Wanneer je daar de overslag voor de knopen (2.5 cm) van aftrekt blijf je zitten met een overschot van 7.5 cm. Of in mijn geval 7 cm. 

Natuurlijk kwam ik hier pas achter toen de rok, op de knoopsgaten en zoom na, af was. Heel dom, maar ik was zo lekker bezig met naaien dat ik tussendoor niet even de moeite heb genomen om de taille te checken. Nu moet ik wel zeggen dat ik niet eerder zo’n groot verschil in maat heb meegemaakt.

Uiteindelijk duurde het drie pogingen voordat de tailleband goed pastte. Nadat ik hem er helemaal afhaalde en op de ‘juiste’ lengte knipte, vergat ik de 2.5 cm overslag. Zo ging ik van een veelste wijde rok, naar een te kleine rok. Gelukkig had ik de tailleband de tweede keer nog niet doorgestikt! 

La Maison Victor Dolores rok - LMVDolores - Doorknooprok - naaien

de beste raad is voorraad

Wie had gedacht dat deze gevleugelde uitspraak van m’n ouders zo van toepassing zou zijn op mijn stoffen- en fourniturenvoorraad?! Voor de Dolores rok heb ik alleen stof en fournituren gebruikt die ik al had.

Voor de stof koos ik een hele mooie, dunne spijkerstof met geborduurde bloemen. Dat stofje lag al een jaar te wachten in m’n kast. Oorspronkelijk was ik van plan om er een blousejurk van te maken, maar ik ben blij dat ik voor de Dolores rok heb gekozen! 

De knoopjes vond ik in mijn grote knopenpot. Al was het wel een uitdaging om 10 dezelfde te vinden die ook nog leuk bij de stof stonden. Aan de andere kant heb je die uitdaging ook wanneer je bij het knopenaanbod in de winkel of op de markt staat en de keuze juist enorm is. Soms is het wel fijn om niet zoveel te kunnen kiezen, zeker als je rok snel af moet zijn!

Tot slot ben ik heel benieuwd. Heb jij de Dolores rok ook gemaakt? En had je hetzelfde probleem bij de taille? Laat het weten!

Please follow and like us:

2 gedachten over “LMV Dolores rok

 1. Eva schreef:

  Een heel mooie dolores die je echt staat. Die lengte is goed bij jou, maar heb er zelf wat schrik van. Indien ik hem zou maken zou ik hem verlengen tot een full lenght rok. Nu nog de moed vinden, want of dit model me ook echt staat is de grote vraag (resterend babybuikgewicht :-D).

  • admin schreef:

   Hoi Eva!
   Bedankt voor je berichtje. Ik denk dat de rok in maxi vorm ook heel mooi zal zijn, misschien maak ik er zelf ook wel eentje. En het babybuikvet kun je lekker insnoeren met de tailleband 😉 Of dat ook lekker zit is een tweede haha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *