LMV Alina jurk

De perfecte verjaardagsjurk

Misschien weet je het nu wel: ik ben absoluut niet goed in plannen. Vorig jaar december had ik heel enthousiast mijn Make Nine samengesteld, maar tot op de dag van vandaag heb ik daar twee items van gemaakt.. Mijn winterjas en de Alina jurk van La Maison Victor. Laatst genoemde maakte ik in een heel erg mooi stofje van Atelier Brunette. Perfect om te dragen op m’n verjaardag.

Het was de eerste keer dat ik met rimpelelastiek werkte, iets wat ik je zeker aanraad als je van gesmokte kraagjes en mouwen houdt! Het geeft een heel leuk effect en is veel makkelijker dan het lijkt. 

Alina jurk en verjaardagstaart

Basisinfo

  • Model: Alina 
  • Merk: La Maison Victor
  • Editie: Nov – Dec 2019
  • Maat: 38 (beschikbaar in 30 – 48)
  • Stofsoort: alle niet-rekbare stoffen
  • Benodigde hoeveelheid stof: 2.5 meter (bij een stofbreedte van 1.40 meter)
  • Extra benodigdheden: Rimpelelastiek
  • Moeilijkheidsgraad: 2/4
  • Bijzonderheden: Ik maakte de jurk met slechts 1.5 meter

De Alina jurk

Zodra ik de Alina jurk zag in de La Maison Victor wist ik: Deze jurk ga ik maken! Vooral de gesmokte kraag en mouwen spreken mij heel erg aan. Het geeft een anders simpel model net dat beetje extra’s. Hier zie je een kort filmpje van het naaien met rimpelelastiek. Filmen en naaien tegelijk is wel een vak apart 😉

Naast de gesmokte details heeft de jurk een gerimpeld rokdeel. Het is bovendien een wijdvallend model dat volgens de beschrijving alleen van niet-rekbare stof kan worden gemaakt. 

Oorspronkelijk had ik het idee om de jurk te verlengen tot ongeveer kuitlengte. Het leek me leuk om de jurk ook zonder broek te kunnen dragen als het zomer is. Jammer genoeg zag ik er in die lengte alles behalve flatterend uit.. De extra centimeters die ik had toegevoegd knipte ik er snel weer af. 

De stof en het rimpelelastiek kocht ik trouwens bij Ansje Handmade. zij heeft een super mooie collectie met veel Atelier Brunette stoffen en ander moois.

La Maison Victor Alina jurk

Passen en meten

De Alina jurk is een wijdvallend model. Doordat het rokdeel gerimpeld wordt, heb je een grote lap stof nodig. Gelukkig kun je een beetje spelen met het patroon. Zo kreeg ik het voor elkaar om de jurk te maken met slechts 1.5 meter stof. Hiervoor heb ik beide rokdelen een stuk minder breed geknipt.

Een beetje valsspelen was wel nodig. Ik heb één rokdeel niet parallel aan de zelfkant gelegd, maar een kwartslag gedraaid. Doordat mijn stof geen print heeft en verder niet hoeft te rekken is dat geen probleem. Bovendien heb ik de rokdelen een stuk minder gerimpeld. Dat vind ik er mooier uitzien bij mezelf, anders wordt het zo’n enorm gewaad. 

Verder heb ik de kraag in twee delen geknipt in plaats van aan de stofvouw. De naden die je dan krijgt kun je aan de zijkanten plaatsen. Door het smokwerk vallen ze bovendien niet echt op.

Smokwerk Alina jurk

Itchy Itchy

Op Instagram vertelde Marieke van Circle meets Line al dat ze niet tegen het kriebelende rimpelelastiek kan. Zelf heb ik daar in het begin even last van, maar daarna voel ik het niet meer. Wel ga ik bij een tweede versie een stukje stof of iets dergelijks over het naadje van het elastiek naaien, zodat ik er helemaal niets van voel. Ik zal dan meteen een korte tutorial maken over het naaien met rimpelelastiek! 

Naai jij wel eens met rimpelelastiek? Of gebruik je liever elastiek in een spoeltje? Dat laatste heb ik dan weer nog nooit geprobeerd!

Alina jurk La Maison Victor

Dit maakte ik ook uit de La Maison Victor:

Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *