LMV Phoebe top en Prue short

Zomerse pyjama met kant

Het zonnetje gaat weer schijnen in Nederland en dat zorgt voor klamme nachten. Hoe fijn is het dan om in je zelfgemaakte, katoenen pyjama te slapen? La Maison Victor heeft een erg leuk setje ontworpen dat je afwerkt met een mooi randje kant. Ik maakte die van mij in een fris citroenen printje gecombineerd met groene streepjes. 

La maison victor pyjama, Phoebe top, Prue short, zomerse pyjama naaien

Basisinfo

  • Model: Phoebe top en Prue short
  • Merk: La Maison Victor
  • Editie:  Maart – April 2019
  • Maat: 38 (beschikbaar in 30 – 48)
  • Stofsoort: Katoen (lichte viscose zonder rek wordt aangeraden)
  • Benodigde stof top: 60 cm bij een stofbreedte van 140 cm (50 cm bij maat 30/32). Voor de voering heb je dezelfde hoeveelheid stof nodig
  • Benodigde stof short: 40 cm (85 cm voor de maten 40 – 48)
  • Benodigdheden: Lint, kant en elastiek
  • Moeilijkheidsgraad: 2/4

een lief en romantisch setje

De Phoebe top is een vrij wijdvallend model. Ook vind ik hem aan de korte kant. De top heeft een v-hals die wordt geaccentueerd met een mooi kantje. Voor de schouderbandjes gebruik je een mooi bijpassend lintje. Ik koos voor een wit satijnen lint. 

De top voer je met een leuk stofje. Ik zag een paar voorbeelden voorbij komen waarin dezelfde stof voor zowel de voering als de buitenste stof wordt gebruikt. Zelf heb ik gekozen voor een contrasterend stofje, namelijk groen met witte strepen. Door te werken met een voering krijg je een mooi afgewerkte top die zowel aan de binnen- als aan de buitenkant gezien mag worden!

De Prue short is een heel basic model. De pijpjes werk je af met kant en dat zorgt voor een leuk effect. In de tailleband zit een elastiek. Je kunt een strikje op de voorzijde van de short naaien, zodat je ziet welke kant ‘voor’ en welke kant ‘achter’ is. Zelf heb ik het strikje achterwege gelaten.

La Maison Victor Pyjama set

Wat ik zou veranderen

Er zijn een aantal dingen die ik bij een volgend pyjama setje anders zou doen. Ten eerste de stofkeuze; hoewel ik een licht katoenen stofje heb gebruikt, vind ik het niet fijn zitten tijdens het slapen. De stof rekt niet, waardoor je dus eigenlijk wordt tegengehouden als je je omdraait in je slaap.

Verder zou ik het topje de volgende keer zo’n 5 cm verlengen. Ik vind hem nu wat aan de korte kant. 

Tot slot een naaitip: trek vooral de rijgdraadjes bij de punten aan het voorpand er nog niet uit, wanneer je het kant hebt genaaid. Dat maakt het erg lastig om te zien waar je precies moet stoppen en draaien tijdens het naaien van de voering! 

Heb jij nog tips voor het naaien van de Phoebe top en/of Prue short van de La Masison Victor? Laat het weten in de reacties! 

En ben je benieuwd naar wat ik nog meer naaide uit de LMV? Check dan dit artikel over de Dolores rok, een super leuke doorknooprok in een mooi stofje. 

La Maison Victor Pyjama set Phoebe top en Prue short
Please follow and like us:

2 gedachten over “LMV Phoebe top en Prue short

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *