Interview Dendennis en Mr. Knitbear. Vrolijke sokken breien

Meet & Greet met Dendennis en Mr. Knitbear

Een feestje met gebreide sokken

Zaterdag 30 november organiseerde handwerkwinkel CRCouture in Rhoon een Meet & Greet met Dendennis en Mr. Knitbear, de auteurs van het super leuke boek ‘Vrolijke sokken breien’. De heren hadden alle sokken uit hun boek meegenomen en samen met alle sokkenwol van de wolwinkel was het een waar paradijs voor iedereen die van sokken breien houdt! De warme chocomelk met slagroom en kruidnoten maakten het feestje helemaal compleet. 

Lees je liever eerst het interview met Dendennis en Mr. Knitbear? Klik dan snel hier!

Interview Dendennis en Mr. Knitbear. Vrolijke sokken breien
V.l.n.r. Dendennis, mijn dochter en ik, Mr. Knitbear

Wol, wol, en nog meer wol

CRCouture in Rhoon is een leuke winkel die net onder Rotterdam ligt. Het is gevestigd in een soort boerderijtje met een aantal parkeerplaatsen voor de deur. Zodra je binnenstapt weet je niet meer waar je moet kijken. Zelfs het plafond hangt vol. Het assortiment is enorm en bestaat voornamelijk uit brei- en haakspullen en borduurbenodigdheden. Ontzettend veel verschillende soorten garen, naalden en patroonboekjes hebben ze hier. Maar ook veel borduurpakketten. Met lege handen kom je zeker weten niet naar buiten!

CRCouture in Rhoon. Wolwinkel. Handwerkwinkel. Borduurwinkel
Jawoll sokkenwol superwash

Boven alles doet de winkel knus aan en de meet & greet met Dendennis en Mr. Knitbear had dan ook een huiselijke sfeer. De beide heren zaten gezellig te breien aan een tafel en er was alle gelegenheid voor een praatje of zelfs een lesje sokken breien. Ook gingen ze graag met je op de foto. 

Niet alleen Dendennis en Mr. Knitbear maakten van de meet & greet een feestje, de dames van het team van de handwerkwinkel droegen ook bij aan de gezellige sfeer en waren meer dan bereid om je te helpen. Vragen over naalden en wol werden geduldig beantwoord en zomaar een praatje kon er zeker vanaf. De warme chocomelk met slagroom en koffie die werden aangeboden maakten het plaatje compleet. 

vrolijke sokken breien

Natuurlijk was het nieuwste sokken breiboek van Dendennis en Mr. Knitbear ook op voorraad, zodat je een gesigneerd exemplaar mee naar huis kon nemen. Hetzelfde geldt voor alle bollen sokkenwol van Jawoll en de Addi Crasy Trio breinaalden die in het Vrolijke sokkenboek gebruikt worden. Bovendien hadden de mannen alle gebreide sokken uit hun boek meegenomen.

Zelf twijfelde ik of het boek door alle inbreipatronen niet te moeilijk zou zijn voor een echte beginner. Breien doe ik nog maar een paar maanden en een sok heb ik nog nooit gemaakt. Om nog maar te zwijgen over breien met een rondbreinaald of 4 losse sokken breinaalden. Dendennis nam die twijfel helemaal weg. De technieken worden allemaal haarfijn uitgelegd in het boek en er staan ook een aantal sokken in zonder ingewikkeld inbreipatroon. Bovendien wordt elk inbreipatroon met maximaal 2 verschillende draden gebreid, omdat anders de sok te weinig rek heeft. 

Vrolijke sokken breien. Interview Dendennis. Mr. Knitbear.

Komen Dendennis en Mr. Knitbear een keer bij jou in de buurt? Ik zou zeker even langsgaan! En ben je benieuwd hoe Dendennis en Mr. Knitbear hebben leren breien en wat hun favoriete sokken uit het Volijke sokken breiboek zijn? Lees dan het interview met beide heren hier!

Please follow and like us:

2 gedachten over “Meet & Greet met Dendennis en Mr. Knitbear

  1. Lia schreef:

    Hartstikke leuk artikel!! En de winkel en Meet &Greet waren óók supergezellig. Hoewel ik wel “gewoon” kan breien, ga ik zeker het continentaal breien proberen, zodra mijn gehaakte gordijn af is😊

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *