Mooi en handig: de slimline wallet is dé perfecte portemonnee!

De slimline wallet is mooi en groot, maar toch ook dun. Er is genoeg ruimte voor al je pasjes, briefgeld en muntjes. Naai dus snel voor jezelf mooie portemonnee. Hierna wil je nooit meer wat anders! 

Dit is ‘m: de slimline wallet

Een portemonnee is echt zo’n accessoire dat twee dingen moet zijn: mooi en handig in gebruik. Een combinatie die je  echter zelden tegenkomt bij het shoppen. Gelukkig heb ik het perfecte patroon gevonden om zelf je ultieme portemonnee te naaien, namelijk de slimline wallet van Carla Peicheff.

Slimline wallet. Naaipatroon portemonnee. Portmenonnee naaien

Met dit makkelijk te volgen patroon naai je binnen no-time een hippe portemonnee met ritsvak, zes vakken voor je pasjes en een groot middenvak voor al je bonnen en klantenkaarten met een afwijkende maat. Zoals vaak het geval is met naaibeschrijvingen via een pdf, is ook dit patroon voorzien van veel foto’s. Je wordt stap voor stap begeleid, van het knippen van de stof en versteviging tot aan het laatste stukje doorstikken.

Slimline wallet. Naaipatroon portemonnee. Portemonnee naaien

Slimline wallet. Naaipatroon portemonnee. Portemonnee zelf maken

kurk is het nieuwe leer

De slimline wallet is een patroon dat heel erg geschikt is voor het verwerken van kurk. Ik gebruikte het voor de buitenkant van de portemonnee en het geeft je portemonnee meteen een moderne uitstraling. Een extra voordeel van kurk is bovendien dat het je portemonnee wat steviger maakt en natuurlijk minder vlekgevoelig is dan gewoon katoen. Hoewel het naaien van kurk misschien klinkt als vastlopende en haperende naaimachines, valt het in het echt heel erg mee! Kurk is veel flexibeler dan je misschien denkt. Ik raad je wel aan om naald 90 te gebruiken en rustig van start te gaan. Bij voorkeur op een wat platter stuk, dus niet in de hoeken van je portemonnee!

Slimline wallet. Naaipatroon portemonnee. Portemonnee naaien

Combineren maar!

De slimline wallet ziet er eigenlijk in elke combinatie goed uit. Op Instagram vind je onder de hashtag slimlinewallet veel voorbeelden van de mooiste portemonnees. Je kunt combineren met verschillende materialen, zoals kurk, katoen, en leer. Maar ook kun je bijvoorbeeld twee vakjes met rits maken in plaats van één ritsvakje en gedeelte voor de pasjes. Of wat denk je van een stofje met een schattig poesje dat je aankijkt wanneer je de rits open doet. En je kan natuurlijk een polsbandje eraan naaien zodat de portemonnee ineens een stijlvolle clutch wordt. Handig voor het volgende feestje!

Please follow and like us:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *