Pablo trui van Farbenmix

Klaar voor het najaar

Aan het begin van de zomervakantie vroeg Alyson van Hazeltjes stoffen wie interesse had in het testen van een aantal patronen. Ik gaf mezelf op en een paar weken later kreeg ik 5 patronen thuis gestuurd. De Pablo trui van Farbenmix was daar één van en deze trui trok meteen mijn aandacht! De zakken, het colourblocken, de capuchon.. Alles is leuk aan deze hoodie! Hij is bovendien geschikt voor jongens en meisjes én je kan er ook een vest van maken!

Ik was enthousiast en maakte 2 truien en een vest voor Amin. 

Pablo hoodie Farbenmix vest en trui

De Pablo Hoodie

Voor nog geen €10,- koop je de Pablo al; een super leuk patroon voor een trui of vest in de maten 86 t/m 164.

Het patroon is in het Duits en naast de werkbeschrijving in het foldertje, is er ook een uitgebreide fotohandleiding te vinden op de site. Let wel op, je kan de fotohandleiding alleen via je laptop zien! Via mijn telefoon zag ik alleen de eerste foto en verder niets.. 

Het patroon wijst voor zich wanneer je enige ervaring hebt met het maken van een trui of vest met capuchon. De patroondelen zijn makkelijk over te nemen door het duidelijke patroonblad. Zelf was ik wel even in de war door de verschillende zakopties. Ik dacht namelijk dat je beide patroondelen moest gebruiken, maar na de handleiding gecheckt te hebben kwam ik er achter dat er een ‘makkelijke’ zak is en een ‘zak met plooi’. Voor zowel de truien als het vest heb ik de ‘makkelijke’ zak gebruikt. 

Pablo hoodie colourblock trui zak
Pablo hoodie vest en trui colourblocken

Drie keer anders

Zoals gezegd heb ik tot nu toe 3 verschillende versies gemaakt van de Pablo hoodie. Twee truien en een vest. Het leuke aan dit patroon is dat elke versie er totaal anders uitziet. Bovendien kun je leuke extra’s toevoegen, zoals eyelets in de capuchon voor het koordje. Ik had dit nog nooit eerder gedaan en daardoor ging ook alles verkeerd wat verkeerd kon gaan. Van de verkeerde opzetstukken tot andersom geplaatste eyelets. Met tot overmaat van ramp een eyelet die uit de capuchon werd getrokken door m’n zoontje toen hij super hard aan het koord trok…

Capuchon met eyelets Prym
Prym eyelets Pablo hoodie capuchon trui naaien

Ik maakte de ene trui in een lekker felle autostof van Hazeltjes. Amin koos dit stofje zelf uit en hij draagt hem super graag. De andere trui naaide ik van stofjes die in m’n voorraadkast lagen. Doordat je zo leuk kan colourblocken met dit patroon is het heel fijn om wat van je stash op te naaien. Eigenlijk wilde ik het voorpand ook in dinostof, maar dan had ik niet genoeg voor de capuchon. Achteraf ben ik daar blij om, want ik vind de donkere jeans juist heel erg leuk staan! De dino’s komen nu nog beter uit. 

Pablo hoodie trui met snaps

Tot slot maakte ik het vest in mooie blauwe stoffen uit het veilingpakket van Hazeltjes. Via de Facebookgroep “De duurzame stoffen en garens veiling (GOTS)” won ik een groot pakket met allemaal mooie stoffen die onderling goed te combineren zijn. Ik word nog steeds blij als ik de gestreepte binnenkant van de capuchon zie! 

Laat je niet misleiden door de ‘boze modellenblik’ van Amin, hij is zelf ook heel blij met z’n vest 😉

Pablo hoodie vest met colourblock
Amin als volleerd model 😉

Dus zoek je nog een mooi patroon met veel mogelijkheden voor jongens en meisjes? Dan zou ik zeker de Pablo van Farbenmix proberen! Hieronder nog wat foto’s van de verschillende versies:

Pablo hoodie trui met colourblock
Pablo hoodie vest met colourblock
Pablo hoodie trui met snaps
Please follow and like us:

2 gedachten over “Pablo trui van Farbenmix

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *