Recensie Tilda’s Fairy Tale Wonderland

Boekrecensie Tilda's Fairy Tale Wonderland. Meer dan 25 romantische naai- en quiltprojecten voor in huis
Tila’s Fairy Tale Wonderland

Tilda’s Fairy Tale Wonderland neemt je mee in de betoverende wereld van Tilda. De Notenkraker, Bambi, en de Prinses op de Erwt zijn een paar van de originele naaiprojecten uit het boek waarmee je je huis die gezellige, winterse sfeer geeft. Tilda’s Fairy Tale Wonderland heeft maar liefst meer dan 25 projecten in de welbekende romantische Tildastijl. 

Tilda is een stoffenmerk dat is ontworpen door Tone Finnanger uit Noorwegen. De stijl van Tilda is overduidelijk romantisch met een vleugje barok. Denk aan Engelse theekopjes, versierd briefpapier en vintage meubels. De opmaak van het boek Tilda’s Fairy Tale Wonderland draagt dit gevoel tot in de puntjes uit. 

Tilda's Fairy Tale wonderland. Quilten. Naaien. Zwanenmeer

Ballerina’s, Bambi en De Notenkraker

Acht sprookjesachtige verhalen staan centraal in Tilda’s Fairy Tale Wonderland:

  1. Het Zwanenmeer
  2. De Standvastige Tinnen Soldaat
  3. Het Theelepel vrouwtje 
  4. De Notenkraker
  5. Pinokkio
  6. Bambi
  7. De Prinses op de Erwt
  8. De Weduwe van de Vos

De volksverhalen worden tot leven gebracht met de prachtige poppen uit het boek. Maak de ballerina’s van het Zwanenmeer, het Theelepel vrouwtje in een porseleinen kopje, of Bambi met een gewei van hele fijne takjes. De Prinses op de Erwt kun je zowel als pop met een echt bed maken, maar ook in de vorm van een quilt. 

Tilda's Fairy Tale wonderland. Quilten. Naaien. Tin soldierTilda's Fairy Tale wonderland. Quilten. Naaien. Miniatuur naaien

Ook staan er praktische projecten in het boek, zoals een moodbord, een handtasje of een theemuts met bijpassende onderzetters. Of wat dacht je van een kerstsok, zowel op traditionele wijze als op een verrassende manier in de vorm van een ballerinaschoentje. 

Tilda's Fairy Tale wonderland. Quilten. Naaien. Kerstsok naaien

Tilda's Fairy Tale wonderland. Quilten. Naaien. Moodboard naaien

Wat heel erg handig is, is dat alle patronen op ware grootte in het boek staan. Je hoeft dus niet meer te scannen of kopiëren, maar kan meteen aan de slag! De werkbeschrijvingen zijn stapsgewijs geschreven en om het geheel nog duidelijker te maken, staan er ook meerdere tekeningen bij. 

Vooraan in Tilda’s Fairy Tale Wonderland staan handige weetjes om van elk project een klein kunstwerkje te maken, zoals extra informatie over het aanbrengen van het haar en de gezichtjes. Ook komt hier uitgebreid aan bod hoe je het makkelijkst de onderdelen van miniatuurpoppetjes omdraait. Denk bijvoorbeeld aan een been dat je net hebt genaaid en moet omdraaien om de goede kant van de stof buiten te krijgen. 

Tilda's Fairy Tale wonderland. Quilten. Naaien. Boekrecensie

Kopen of niet?

Is Tilda’s Fairy Tale Wonderland nu echt een boek dat je móet hebben? Wanneer je erg van de Tildastijl houdt en graag poppen, quiltjes, en andere romantische projecten maakt, dan zeg ik volmondig: “Ja! Dit boek moet je hebben!” Helemaal leuk wanneer je ook wat Tildastofjes hebt liggen thuis waar je nog geen project voor in gedachten had. En kijk dan ook zeker eens naar de andere Tilda boeken, zoals Tilda Hot Chocolate Sewing en Tilda Sewing by Heart.

Zoals de titel al doet vermoeden is het boek in het Engels geschreven. Mocht dit een probleem zijn, dan kun je Tilda’s Fairy Tale Wonderland ook in de Nederlandse versie kopen: Tilda’s favourites.

Ben je echter iemand die liever praktische zaken maakt die niet alleen mooi zijn maar ook echt gebruikt kunnen worden, dan kan je dit boek beter aan je voorbij laten gaan. 

Tilda's Fairy Tale wonderland. Quilten. Naaien. Boekrecensie. Prinses op de erwt

Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *