Sofilantjes Regina

Het perfecte jurkje voor elke gelegenheid

De Regina van Sofilantjes is, geheel terecht, een begrip in naailand. Het is het eerste patroon dat ik kocht van Sofilantjes, samen met de Regem. Sindsdien heb ik al veel Regina’s voor m’n prinsesje genaaid. In tuniekvorm of als jurkje, met lange of korte mouwen, en met of zonder zakken. Voor het rokje kies ik eigenlijk altijd de versie met plooien, maar de laatste twee versies heb ik gemaakt met een aangerimpelde rok.

Hieronder zie je alle versies. Ook leuk om te zien hoe Jannah is gegroeid 😉 Maar het allerleukst zijn de complimentjes, vaak van wildvreemden, wanneer Jannah een van haar Regina’s draagt!

Sofilantjes Regina jurkje en tuniek

Een patroon met veel opties

De Regina is zonder twijfel mijn favoriete jurkje voor Jannah. De pasvorm is perfect. Hij sluit mooi aan bij haar bovenlijf en ook de hals zit altijd goed. Bovendien is het een jurkje met veel verschillende opties, namelijk:

  • maat 80 t/m 164
  • tuniek of jurk
  • lange of korte mouwen
  • plooirok of (halve) cirkelrok
  • plooitjes bij de mouwen op de schouder
  • een normale of lage rug
  • met of zonder zakken

Het patroon is alleen geschikt voor rekbare stoffen en sluit hierdoor ook heel mooi aan. Wanneer je een wat dikkere tricot kiest en de plooirok maakt, dan krijg je een wat boller uitstaand rokdeel. Dit zie je goed op de tweede foto van linksboven (heel lichtroze jurkje). 

Wat ik verder erg fijn vind aan dit naaipatroon is dat het zo snel in elkaar zit. Je kunt in een avond een jurk naaien en ze zijn allemaal even mooi. Ook ziet elk jurkje er weer anders uit door de stofkeus. En ben je het zat om telkens weer hetzelfde model te naaien, dan kies je gewoon een variatie die je nog niet hebt gemaakt. Keus genoeg!

Alle Regina's op een rijtje

Ondertussen heb ik 8 Regina’s genaaid, varieërend in maat van 80 t/m 98. Een van de eerste jurkjes die ik maakte is onderstaande. Met twee verschillende stofjes ziet het jurkje er al zo anders uit! Jannah heeft dit jurkje vaak gedragen en ik vond het heel jammer toen ze eruit groeide. 

Sofilantjes Regina jurkje

Deze lichtroze versie met plooirok en korte mouwtjes is het volgende Regina jurkje. Doordat de stof wat dikker is, blijft de plooirok wat boller staan. Dit geeft het jurkje een chique uitstraling. Jammer genoeg bleef er al snel niet veel meer over van die uitstraling door vlekken die er niet meer uitgingen..

Sofilantjes Regina jurkje

En hier is het eerste tuniekje. Korte mouwtjes, zakken en een plooirokje. Het was dat ik te weinig stof had voor een jurkje, anders had ik er zeker een mooie jurk van gemaakt. Maar het tuniekje stond ook heel leuk. Ook was het fijn dat Jannah deze wat langer aankon, doordat ze hem op een broek aankon en met kouder weer met een vestje droeg. Het super leuke stofje kwam bij Ansje Handmade vandaan!

Sofilantjes tuniek

Dit jurkje is ook echt een van m’n favoriete versies. Ik maakte deze voor Eid ul-Fitr oftewel Suikerfeest, het feest aan het einde van de Ramadan. Van dezelfde stof naaide ik ook een jurk voor mezelf. Het resultaat kan je hier zien! 

Sofilantjes Regina jurkje

De Sushi-jurk! Wie houdt er nu niet van sushi?! Ik in ieder geval wel, dus toen ik deze stof zag was ik meteen verkocht. Ik naaide er een Regina jurkje van met plooirokje en zakken. Snel klaar en met super leuk resultaat!

Sofilantjes Regina jurkje

Het volgende jurkje was eigenlijk een tuniekje.. Bij het overnemen van het patroon had ik niet goed opgelet en in plaats van de rokversie de tuniekversie overgenomen. Jannah wilde echter per se een jurkje dus besloot ik er een stuk stof onder te zetten. Door de speelse print vind ik het er zo heel leuk uitzien en Jannah is blij met de zoveelste jurk! 

Op oudejaarsavond knipte ik de patroondelen voor dit leuke tuniekje. Simpel, maar daarom niet minder mooi! De plooirok moest dit keer plaatsmaken voor een gerimpelde versie. Aan de voorzijde heb ik de rimpels alleen in het midden gedaan. Voor de achterkant rimpelde ik het hele pand. 

Sofilantjes Regina tuniekje

Tot slot nog dit Regina jurkje. Geknipt en op de zomen na helemaal in elkaar genaaid in de paar uur voor middernacht op oudejaarsavond. De stof kocht ik op de markt in Vlaardingen. Het jurkje heeft zakken en lange mouwen. De rok is zowel voor als achter gerimpeld. Lekker snel klaar dus! En helemaal fijn dat Jannah hem de volgende dag meteen aan wilde.

Sofilantjes Regina jurkje

Welk Regina jurkje is jouw favoriet?

En nu ben ik heel erg benieuwd welke versie jij het leukste vindt! Zelf kan ik eigenlijk niet kiezen, al vind ik de laatste variant heel erg mooi door de warme kleuren en leuke print van de stof. 

En het wordt wel eens tijd om de andere opties van het patroon uit te proberen, zoals de (halve) cirkelrok en plooitjes bij de mouwen. Wil je graag zien wat anderen maakten van dit patroon? Kijk dan eens op Instagram bij de hashtag #Sofilantjesregina

Please follow and like us:

2 gedachten over “Sofilantjes Regina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *