Tutorial wattenschijfjes naaien

Naai eenvoudig zelf wattenschijfjes

Wattenschijfjes; bijna iedereen gebruikt ze wel eens. Je haalt er gemakkelijk je make-up mee af en gooit ze zo in de prullenbak. Maar al die wattenschijfjes zorgen op den duur ook voor een grote berg met afval. Dus doe de wereld en je badkamerinterieur een plezier en naai een stapeltje wattenschijfjes van een leuk stofje! Dat staat mooi en je kan ze fijn hergebruiken. 

Benieuwd naar nog meer duurzame alternatieven voor in huis? Haak dan bijvoorbeeld zelf de mooiste doekjes voor in de keuken!

Tutorial zelf wattenschijfjes naaien diy duurzaam

Zo doe je dat

Kies eerst een mooi katoentje en een stuk badstof uit. Voor de achterkant kun je ook een zachte tricot gebruiken, dat is zachter voor de gevoelige huid bij je ogen.

Van je katoen en badstof (of tricot) knip je vervolgens een vierkantje of rondje in de door jou gewenste grootte. Ik heb ze rond gemaakt met behulp van een kopje. 

Nu speld je je katoenen en badstof rondje (of vierkantje) met de goede kanten op elkaar. Naai het dicht, maar laat een opening van ongeveer 4 cm over om de stof te keren. Knip je naad bij indien nodig en maak kleine knipjes tot vlak bij de naad wanneer je ronde wattenschijfjes maakt. Maak je een vierkantje? Knip dan de naad bij en knip de hoekjes schuin af. 

Nu kun je je werkje omkeren, zodat de goede kant van de stof naar buiten komt. Vouw de naad van het open stukje netjes naar binnen en speld dit vast. Naai vervolgens nog een keertje vlak langs de rand. Hier wordt je wattenschijfje mooi plat van en hij zit meteen helemaal dicht. 

En klaar zijn je herbruikbare wattenschijfjes! Maak er een stapeltje van en geef ze een mooie plek in de badkamer. Of geef ze cadeau met een mooie fles make-up remover! 

Tutorial zelf wattenschijfjes naaien diy duurzaam
Tutorial zelf wattenschijfjes naaien diy duurzaam
Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *